Etusivulle Ilmoitin.fi - TESTI

Aineiston lähetysohje ja saapuneen aineiston nouto-ohje

Ilmoitin.fi-palvelulla voit tarkastaa oma-aloitteisten verojen-, vuosi- ja tuloveroilmoitusten muodollisen oikeellisuuden ja lähettää aineiston eteenpäin viranomaisille. Lähetys on mahdollista vain virheettömällä aineistolla ja yksi aineisto kerrallaan. Mikäli kyseessä on ilmoitukseen liittyvä liitetiedosto tai Excel-muotoinen ilmoitus, ilmoituksen sisältöä ei tarkasteta.

Aineiston lähetys tapahtuu vaiheittain seuraavasti (vaiheet 1-2):

Vaihe 1: Sisäänkirjautuminen

Aineiston lähetys vaatii sisäänkirjautumisen. Sisäänkirjautuminen tapahtuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnisteilla tai sirullisella henkilökortilla.

Vaihe 2: Aineiston lähetys

Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen on aineisto tarkastettava, mikäli kyseessä ei ole tuloveroilmoitukseen liittyvä liitetiedosto tai Excel-muotoinen ilmoitus. Jos olet lähettämässä tarkastettavaa aineistoa niin valitse tiedosto "Selaa (Browse)" -painikkeella ja klikkaa "Tarkasta aineisto" -painiketta. Ilmoitin.fi suorittaa aineiston tarkastuksen ja tulostaa tarkastustuloksen näytölle. Tarkastustuloksen lukuohje

Kun aineiston tarkastustulos on oikeellinen, voi aineiston lähettää eteenpäin Lähetä-painikkeella.

Verokorttien suorasiirtopyyntöihin, veronumeropyyntöihin, ennakkoperintärekisteriin merkitsemisen sekä arvonlisäverovelvollisuuden tarkistamiseen palautetaan Verohallinnolta vastausaineisto. Jos haluat aineiston saapumisilmoituksen sähköpostiin, syötä pyyntöaineistoa lähettäessäsi sähköpostiosoite/-osoitteet, joihin haluat saapumisilmoituksen tulevan.

Verokorttien suorasiirtopyynnön lähettäminen ja saapuneen aineiston noutaminen on ohjeistettu oheisella videolla.

Onnistuneen lähetyksen jälkeen käyttäjälle annetaan kuittaus vastaanotetusta aineistosta. Kuittauksessa kerrotaan aineiston alkuperäinen tiedostonimi, sen vastaanotossa käytetty tiedostonimi ja aineiston vastaanottoaika. Kuittauksessa näytetään myös eriteltynä aineiston sisältö: mitä ilmoituksia aineistoa on sisältänyt ja kuinka paljon. Kuittaustietoja on mahdollista tarkastaa myöhemmin Ilmoitin.fi-palvelun arkistosta. Arkisto näyttää kirjautuneen käyttäjätunnuksen onnistuneesti lähetetyt ilmoitukset, liitetiedostot sekä Excel-muotoiset ilmoitukset. Arkiston lukuohje

Mikäli aineiston lähetyksessä tapahtuu virheitä, Ilmoitin.fi-palvelu antaa virheestä ilmoituksen ja opastaa jatkotoimenpiteisiin. Virheenä saattaa olla esimerkiksi, että käyttäjää ei ole valtuutettu lähettämään aineistoa.

Liitetiedostojen ja muiden ilmoitusten (Excel) lähetys

Mikäli kyseessä on ilmoitukseen liittyvä liitetiedosto tai Excel-muotoinen ilmoitus, sitä ei tarkasteta Ilmoitin.fi-palvelulla.

Jos olet lähettämässä tuloveroilmoituksen vapaamuotoista liitetiedostoa, siirry Liitetiedostot -sivulle. Jos olet lähettämässä Excel-muotoista ilmoitusta, siirry Muut ilmoitukset -sivulle. Täytä vaaditut tiedot, valitse tiedosto "Selaa (Browse)" -painikkeella ja lähetä aineisto.

Liitetiedostojen lähettämisessä on huomioitava, että varsinainen ilmoitusaineisto, mihin liitetiedosto liittyy, on lähetettävä myös sähköisesti. Liitetiedostoa ei käsitellä jos siihen liittyvää ilmoitusta (esim. tuloveroilmoitusta) ei ole lähetetty sähköisesti.

Onnistuneesta liitetiedoston tai Excel-muotoisen ilmoituksen lähetyksestä tulee kuittaus, jossa ilmenee vastaanotetun liitetiedoston tai Excel-muotoisen ilmoituksen nimi ja sen vastaanottoaika. Mikäli liitetiedoston tai Excel-muotoisen ilmoituksen lähetyksessä tapahtuu virhe, annetaan siitä ilmoitus käyttäjälle. Virheenä saattaa olla esimerkiksi, ettei sisään kirjautuneella käyttäjällä ole valtuuksia lähettää aineistoa tai liitetiedoston tilikausi on virheellinen. Tarkemmat tiedot liitteiden lähettämisestä ja liitetyypeistä ovat liitteiden nimeämisohjeessa: Sähköisen tuloveroilmoituksen sähköiset liitteet.

Vaihe 3: Saapuneen aineiston nouto

Verokorttien suorasiirtopyyntöihin, veronumeropyyntöihin, ennakkoperintärekisteriin merkitsemisen sekä arvonlisäverovelvollisuuden tarkistamiseen palautetaan Verohallinnolta vastausaineisto. Saat sähköpostiviestin kun vastausaineisto on noudettavissa Ilmoitin.fi-palvelusta (edellyttäen että olet antanut sähköpostiosoitteesi pyyntöä tehdessäsi). Kirjaudu palveluun samalla verkkopankkitunnisteella kuin millä pyyntötiedoston on lähetetty ja nouda saapunut aineisto painamalla vastaustiedoston nimen linkkiä. Selain kysyy tallennetaanko vai avataanko tiedosto, valitse tallenna.